Projecte Imagina

teatre i creativitat per la salut mental

Qui som

Benvinguts a Imagina,  l’evolució d’una proposta creativa iniciada el 1998 en l’àmbit de la rehabilitació psicosocial en salut mental en el Centre de Dia Santa Eulàlia (L'Hospitalet de Llobregat).

La nostra petita història va néixer amb el teatre per a nens. Després vam representar en col·legis, hospitals, centres culturals, festes populars, biblioteques,… En llocs tancats o a l'aire lliure, condicionats o improvisats. L'important era i és seguir gaudint i fer que el públic també gaudís amb nosaltres. Més tard van arribar alguns premis, les oportunitats de col·laborar en diverses accions solidàries, les invitacions a pujar als escenaris en altres poblacions de Catalunya o l’ interès d'alguns mitjans que es van fer ressò de la proposta i no van dubtar a donar veu als seus protagonistes.

Amb el pas del temps, havent pujat als escenaris i impulsats per la complicitat del públic, l’esforç de totes les persones que han format part de l’Associació Grup de Teatre Imagina consolida la iniciativa com un projecte obert i integrador fidel als seus trets d’identitat.

Imagina agrupa espais diversos de col·laboració i treball col·lectiu on la creativitat, l’aprenentatge continu i la participació activa es donen cita per seguir creant i representant espectacles de titelles, teatre, buscar noves formes per desenvolupar accions de sensibilització i integració social de persones amb malaltia mental,  o, simplement, gaudir de la possibilitat de sumar-nos i participar en altres projectes culturals i solidaris comunitaris.

Imagina suposa una proposta en un procés permanent de transformació, que ens permet:

  • Mantenir un espai flexible i autogestionat, obert a noves propostes de les quals seguir aprenent i en què poder fer tasques i assumir responsabilitats, on l’important és gaudir de l’experiència i de la possibilitat de compartir interessos i potencialitats personals en un context de treball col·lectiu.

  • Generar una oferta lúdica cultural oberta a la comunitat i desenvolupada, des de l’àmbit de la salut mental, com a eina d’integració social

  • Servir de plataforma per a la generació de noves iniciatives de participació i tasques lligades a la lluita contra l’estigma social que pateixen les persones amb malaltia mental.

Evolució d'una proposta creativa

1998 - 2003

creativitat aplicada i rehabilitació psicosocial

2003 - 2006

sensibilització i lluita contra l'estigma

2006 - 2010

explorant noves formes i espais

2010 - ......

associació: un projecte obert en construcció

Copyright Asociación Grupo Teatro Imagina / Proyecto Imagina

Avís legal / Privacitat